meer ‘alles’
stripstrijd
22-06-06   door Ruben   0 reacties   stuur door
Het Parool was op zoek naar een nieuwe striptekenaar. De opdracht was 5 strips in te zenden, daarna zou de 'Stripstrijd' volgen. Een soort idols voor striptekenaars uitgevochten in de krant en online. Ik had al sinds de schoolkrant van de middelbare school geen strip meer getekend, maar besloot mijn elke dag RuSt - stijl te gebruiken voor een poging mee te doen. Zowaar behoorde ik tot te 12 finalisten.


Mijn eerste ronde, de kwartfinale genoemd, tekende ik 2 weken tegen Floor de Goede, de welbekende webcomicmaker van Flo. Door de matige strips van Floor die normaal veel beter kan en m'n eigen vondstjes won ik wonderwel! Het werd 51%/49% in publiekstemmen, en de jury besloot in mijn voordeel.Daarna trad ik aan in de halve finale tegen Michiel v.d. Pol, voor mijzelf in het begin al tot mogelijke winnaar aangeduid. Ook dit was een spannende strijd. Ik maakte iets mindere strips, en Michiel won de strijd die weer in een jurybeslissing uitmondde. Michiel won uiteindelijk ook de finale.
Ik ben na dit avontuur nog even door gegaan met strips tekenen, maar het vergde te veel tijd. Misschien ooit nog eens rondzoeken voor een plek in een tijdschrift, striptekenen blijft leuk namelijk.

Hier een aantal van de gepubliceerde strips (klik voor groter).
reacties op 'stripstrijd'

Er zijn nog geen reacties geplaatst.