meer ‘alles’
mooi lelijk
18-03-08   door Ruben   5 reacties   stuur door
Van sommige lettertypes hoop je dat nooit iemand ze ooit gebruikt. Je kunt je ook niet voorstellen dat iemand denkt: laat ik de 'Croissant' even gebruiken, die lijkt me wel geschikt voor dit ontwerp. Of de Comic Sans.


de 'Croissant'

Toch blijft zo'n lettertype in omloop en wordt het gebruikt. Maar zo af en toe kom je het bewijs tegen dat je zo'n lettertype niet meteen moet afschrijven. Dat er wel degelijk een gebruikt voor is. Zo fietste ik langs deze prachtige croissanterie, die het lettertype (in hoofdletters!) gebruikt:


Gek genoeg passen de lelijke letters perfect bij het gebouw, en natuurlijk bij de winkel. Je zou bijna denken dat de handgeschilderde letters op deze gevel er eerder waren dan het digitale font.

In lijn van deze croissanterie in het font 'Croissant' zag ik dit affiche. De titel is 'Avenier'. Dan zou je toch de 'Avenir' verwachten als lettertype. Of had het dan door Thonik ontworpen moeten zijn?

reacties op 'mooi lelijk'

het service burobeste meneer Steeman,

Na uw inspirerende post over de 'croissant' ben ik eens de archieven ingedoken. Daar vond ik een prachtig stukje drukwerk (betreft een kalender waar Chinesen (onder dwang) allemaal volstrekt onmogelijke vormen uit papier hebben geknipt). Maar wat schepte mijn verbazing; de door u zo verguiste 'croissant' schitterde op iedere pagina. En in het colofon stond toch echt 'rubenSteeman'. Ook onder dwang? U heeft heel wat uit te leggen.

Wees gegroet!
19-03-2008
RuStHaha. Het serviceburo heeft goed opgelet tijdens zijn stage. Gelukkig was dit niet mijn werk, het colofon zal meerdere namen bevat hebben. Wel heeft ooit de Croissant 'Bloom Magazine' ontsiert, met ondergetekende in het colofon, maar dat was inderdaad onder loondwang.19-03-2008
vosHet servicebureau bestaat niet!!! Dat heb ik zelf geleerd tijdens mijn stage!!!19-03-2008
Bobbink SEOOndanks al die duizenden lettertypen in omloop kun je verwachten dat voor elk type wel een geschikte situatie te bedenken valt!01-04-2008
anoniempjeja28-05-2012