meer ‘alles’
led-epidemie
27-02-09   door Ruben   2 reacties   stuur door

Er is iets gaande in Amsterdam Een soort epidemie. Een epidemie vergelijkbaar met de kersttijd in zo'n beetje de hele jaren '90. Er stond toen namelijk in 99% van alle vensterbanken het onvolprezen kersttrappetje. Kijk, zo een:

Maar nu is er het LEDknipperbord. In bijna elke belwinkel, snackbar of andere winkel met dubieus assortiment staat een schreeuwend LED-bord. 'OPEN' knippert het kleurig. Soms 'SHOARMA' of plaatjes met palmbomen of frietzak.

Download hier een flashplayer wanneer u hier geen filmpje ziet.

ziehier wat ik bedoel

Ik besloot eens te zien hoe erg het nu eigenlijk is. In het kleine stukje van Woustraat tussen de Stadhouderskade en de Ceintuurbaan ben ik gaan tellen en fotograferen.

De opbrengst: meer dan 10 knipperbordjes, waarvan 10 'OPEN', hieronder samengevoegd. Ik vraag waardoor het komt dat deze bordjes er nu opeens zoveel zijn. De LED-techniek? Zou het een uitverkoop bij de Makro zijn die nu het straatbeeld bepaald? Of wellicht het feit dat veel winkeliers nu dingen kopen via internet. Sinds deze kleine telling zie ik ze nog meer. Overal zijn ze. En het misschien, heel misschien gaat u ze nu ook wel overal zien…

reacties op 'led-epidemie'

vosbij mijn tandarts hangt er zo'n knipperend bordje met 'OPEN' tegen het plafond. Precies boven De Stoel.28-02-2009
RuStDan had je vast een gaatje ;-) (oei, die was flauw he?)28-02-2009