meer ‘alles’
kleur en intonatie
07-10-08   door Ruben   2 reacties   stuur door

Er hangt een grote teaser-campagne in de stad. Geen idee waar het voor is. Affiches met zinnen waarin de woorden 'IK KAN' een hoofdrol spelen. Die woorden zijn waarschijnlijk zijn waar de campagne over gaat, waar we nog meer van gaan horen.

op de churchillaan, gefotografferd tijdens het wachten bij het stoplicht.

'IK KAN' is eruit gelicht door ander kleurgebruik. Maar wat men, denk ik, over het hoofd gezien heeft, is dat kleur ook wat doet met de intonatie. 'IK' wordt wat teruggedrukt, en het 'KAN' springt eruit. Daardoor lees ik: "ik kán het beste uit mezelf halen", en denk daar meteen achteraan "maar ik doé het lekker niet".

Als ik bezig ben met tekst in een ontwerp probeer ik altijd een punt in te bouwen waar ik hardop voorlees wat ik zie en aan andere mensen vraag dat ook even te doen voor me. Voor de leesvolgorde, maar ook om dit soort missertjes te voorkomen.

Overigens zou ik -bedenk ik me net- ook eens wat met kleur moeten doen tijdens msn-gesprekken. Daar mist de intonatie ook altijd zo. Kan ik wellicht wat huislijke issues voorkomen ;-)

ik gebruik natuurlijk adium, geen msn messenger!
(klik voor groter)

reacties op 'kleur en intonatie'

fritsmartine, ik heb die sportkleren gezien. Ik zou er maar van af blijven als ik jou was...07-10-2008
LunaHi!
Deze campagne (nu is-ie ook op tv) komt van het reclamebureau van partner P.! Ik stuur je logje/linkje naar hem door! :-)
28-10-2008