meer ‘alles’
jeugdcultuurfonds
29-01-09   door Ruben   0 reacties   stuur door

Het jongerencultuurfonds heeft sinds kort een Grote Broer. Het Jeugdcultuurfonds. Een landelijk fonds, met regionale fondsen die daaronder opereren. Deels op basis van het jongerencultuurfonds maakte buroRuSt de huisstijl, website en het lettertype Jeugdcultuurfonds-cutout.

Het Jeugdcultuurfonds zorgt ervoor dat kinderen die door financiele omstandigheden niet met kunst en cultuur in aanmerking kunnen komen, daar toch gelegenheid voor krijgen. Dit door de cultuurinstellingen een kindgebonden subsidie te geven.

 

De huisstijl is door het gemaakte lettertype aanpasbaar voor regionale fondsen. Zo is het het Jeugdcultuurfonds Nederland, maar ook Jeugdcultuurfonds Venlo en komt het Jeugdcultuurfonds Utrecht eraan. Al het algemene in in blauw gedrukt en per regio kan met donkerbruin een indruk gemaakt worden. 

Download hier een flashplayer wanneer u hier geen filmpje ziet.

het logo met kras-effect in de huisstijl.

Voor de website en verder gebruik in uitingen van het Jeugdcultuurfonds maakte Meta Scheltes foto's van de 'doelgroep' (klik voor groter):

De website laat een duidelijk verschil zien tussen het landelijk bureau en de regionale fondsen, waar er de komende tijd veel van bij zullen komen.

Mediamens bouwde in recordtijd de website.

reacties op 'jeugdcultuurfonds'

Er zijn nog geen reacties geplaatst.