meer ‘alles’
gevonden gezichten
21-02-08   door Ruben   2 reacties   stuur door

Het is een klassieke academie-opdracht: zoek gezichten op alledaagse objecten en maak hier portretten van. Al jaren had ik dit niet meer gedaan totdat ik deze Paul Frank look-a-like taperecorder tegenkwam op de Waterloopleinmarkt:

paul frank <a href='/tape/' class='internal'>tape</a> face

Ik zette deze foto op de online fotodienst Flickr, het werd binnen de korste tijd mijn meest 'interesting' foto. Sinds dien is het niet meer te stoppen. Overal waar ik kijk kijken ze me na. Meestal lachen ze gelukkig, maar soms, als ik rustig een boekje zit te lezen, blijken ze al de hele avond vanuit een hoekje van de kamer naar je hebben zitten staren.
Vandaag heb ik de top bereikt. Het is net 10 uur geweest en ik heb er alweer 3 gefotografeerd. Het moet niet erger worden. Gelukkig weet ik precies waar ik om hulp moet als het écht uit de hand zou lopen, er zijn namelijk veel meer gezichtachtervolgingswaanzinnigen, ze groeperen zich op Flickr.

flickr set found faces

Een selectie van mijn verzameling, zoals het op Flickr te zien is:

 

Ik hoorde laatst dat deze afwijking een naam heeft. Pareidolie heet het. Weet u dat ook weer.

reacties op 'gevonden gezichten'

mariekeFANTASTISCH.... FANTASTISCH....FANTASTISCH.
dank je wel .
09-09-2008
SQWow ... dacht al stiekem dat ik n rare was maar doe dit ook Hahah ... idd blijven hangen vanuit schoolperiode ... zoals zoveel andere rare dingen, structuurtjes en figuurtjes overal in zien ..etc ..14-04-2009