meer ‘alles’
Fair Wear 2008
01-07-09   door Ruben   0 reacties   stuur door

Het jaarverslag 2008 van Fair Wear Foundation (FWF) is weer een samenwerking tussen Frits en buroRuSt. FWF is een organisatie die de omstandigheden voor werknemers in de kledingindustrie wil verbeteren.

In het jaarverslag van vorig jaar hebben we de focus gelegd op de arbeidsomstandigheden die FWF nastreeft bij de productie van kleding. Dit jaar wilden we proberen mensen te laten nadenken over hoe de kleding die je draagt gemaakt is. Je kunt dit vanuit de arbeidsomstandigheden-hoek belichten, maar we hebben een andere invalshoek gevonden. 'How clothes are made matters'. Ook technisch gezien. Waarom zit mijn broek op 3 manieren vast (knoop, rits én een clipje)? Hoe worden knopen aangezet? Welke soort stof is er gebruikt voor m'n pak? Ons doel is om ervoor te zorgen dat de volgende keer dat je iets aantrekt, je even denkt aan hoe het gemaakt is.

Fair Wear <a href='/foundation/' class='internal'>Foundation</a> annual report 2008, cover

 buroRuSt maakte naast het ontwerp ook alle illustraties, gebaseerd op oude gebruiksaanwijzingen. klik voor groter.

cahiersteek
Het boekje is gebonden met een cahiersteek. Het rode draad uit de illustraties komt zo terug in de afwerking van het boekje. Het jaarverslag is helemaal in 2 kleuren gedrukt op 100% gerecycled papier.

reacties op 'Fair Wear 2008'

Er zijn nog geen reacties geplaatst.