meer ‘alles’
creative urbans
20-06-08   door Ruben   2 reacties   stuur door

Toen Tarik een tijdje geleden bij mij kwam met de vraag een eindpublicatie te maken voor een groep jongeren, had ik nog geen idee hoe leuk en goed Creative Urbans is. Creative Urbans is een project met jongeren uit achterstandswijken. Dit jaar hebben ze een buurt in Slotervaart onder de loep genomen en daar al hun achitectonische, stedebouwkundige en landschapsarchitectonische vaardigheden op los gelaten.
Vandaag was de verrassend proffessionele eindpresentatie. Eén van de drie werkgroepen won een reis naar een kasteel in Frankrijk, er was een mooie tentoonstelling o.a. met foto's van Roel van Lanen en de presentatie van de eindpublicatie: het boekje.

Het creative urbans-logo is een driedimensionaal blok geworden, met schuine letters. Het boekje wilde ik ook een gekke, vreemd aanvoelende driedimensionaliteit meegeven. Zodat het niet een plat boek zou zijn, maar ruimtelijker, passend bij het project.

Download hier een flashplayer wanneer u hier geen filmpje ziet.

Het boek is in 2 fluorkleuren gedrukt. Het heeft een schuin gesneden boven- en onderkant. Hierdoor lijkt het naar je toe te komen (of verder van je af lijkt) als je het open hebt. In het boek gebruik ik die schuine hoek overal, terwijl de tekst recht staat. In de boekenkast komt het zo een stukje naar voren.
de tentoonstelling


de jury raadpleegt het boek


de winnaars


logobehangetje


creative urbans 2008

reacties op 'creative urbans'

Léon KranenburgDit is in de categorie ' Erg gaaf'.

Sehr schöne publicatie!

Ook nog mooie illu's aan het maken per dag?

Hoor het wel, grote groet,

Léon Kranenburg
08-09-2008
Suzanne VisserKijk, dit vinden we leuk om op websites terug te zien ;)25-05-2009